21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

Саме з цих подій розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні  демократичних цінностей. 

 Відзначення 10-ї річниці Дня Гідності та Свободи відбувається, на жаль, в умовах війни… Але ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

З метою віддання належної шани патріотизму й мужності Героїв Майдану на студентському абонементі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя експонується книжкова виставка-пам’ять “Україна – територія гідності та свободи”, де представлені документи про доленосні події в Україні початку XXI століття – Помаранчевої революції та Євромайдану. Виставка розрахована на широке коло користувачів − науковців, студентів, небайдужих до історичних подій нашої держави.

Тож щиро вітаємо усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаємо якнайшвидшої Перемоги, мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе і незалежне майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні.

Нехай Господь береже нашу Батьківщину і кожного з нас!

Слава Україні! Героям Слава!

Прочитано 163 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative