Щороку, в четверту суботу листопада, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Цього року український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України.

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні працівники студентського абонементу бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя спільно зі здобувачами вищої освіти першого бакалаврського рівня спеціальності 012 Дошкільна освіта разом з кураторами груп, доцентом кафедри дошкільної освіти Лісовець Оксаною Вікторівною та старшим викладачем кафедри дошкільної освіти Пісоцькою Людмилою Миколаївною, провели годину пам’яті: «А сіра хмара того мору над нами низько ще летить».

Учасниками було згадано про терор голодом, що діяв в Україні протягом тих жахливих років, який був спрямований на упокорення українського селянства. В ході заходу присутні переглянули документальний фільм «Голодомор – помста за свободу», який занурив у трагічні події 1932-1933 років, розкрив причини та наслідки одного з найбільших злочинів сталінського режиму проти українського народу.

До огляду бібліотекарями була запропонована книжкова виставка: «Голодомор – невиплакані сльози», на якій представлені видання, що закарбували спогади очевидців, свідчення у документах та дослідження істориків, які переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки страшної катастрофи українського народу 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. Крім документальних та публіцистичних матеріалів, на книжковій виставці представлені художні твори, присвячені темі голодоморів в Україні.

Наостанок усі присутні обговорили важливі питання, які постають перед нами сьогодні. Провели паралель між трагічними подіями, які відбуваються зараз і які відбулись багато років тому. Визнали, що і голодомор, і сучасна російська воєнна агресія – це геноцид українського народу, намагання позбавити нас права на існування. Усвідомлення мотивів цих моторошних подій дають нам силу протистояти інформаційному та воєнному пресингу, дарують віру в перемогу та незалежне майбутнє України!

Прочитано 116 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative