Непересічна подія відбулась днями в місті Києві: в Патріаршому Соборі Христового Воскресіння було зорганізовано мистецький захід з  вшанування пам’яті Митрополита Галицького Андрея Шептицького. Автор ідеї та режисер програми – заслужена артистка України, викладач НМАУ імені П. І. Чайковського Наталія Мальцева.

До участі в концерті було залучено відомі молодіжні й дитячі хорові колективи Києва, професійні солісти.

Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко також отримав офіційне запрошення від Оргкомітету: в рік свого 30-ліття колектив активізував свою творчу діяльність.

Участь «Світича» в столичному концерті стала можливою за сприяння ректора Олександра Самойленка, під патронатом якого проводяться всі університетські мистецькі акції.

До програми виступу хору «Світич» були включені: потужні духовні композиції А. Гнатишина «Вірую» та М. Строкіна «З нами Бог», твір В. Іконника на слова Т. Шевченка «Сонце заходить», пісня Т. Петриненка «Боже, Україну збережи», українські народні пісні «Ой, ви донці» в обробці М. Гобдича та Г. Черненка і «Туман Яром» в обробці А. Савицького.

В хоровій програмі взяли участь солісти – лауреати Міжнародних конкурсів Ярослав Йотка та Дмитро Бутрей. Партію фортепіано виконала концертмейстер хору – доцент Олена Спіліоті. Соло на екзотичному інструменті – косі провів народний артист України, професор Микола Шумський.

Гарячі оплески супроводжували виконання кожного твору колективом хору «Світич», а духовна піднесена атмосфера в залі сприяла емоційному та натхненному співу.

В умовах воєнного стану актуалізується проблема формування духовних цінностей та виховання національної ідентичності студентської молоді, тому виступ хору «Світич» в Києві на Християнському форумі – це не лише концертна подія й свідчення цілющої сили мистецтва, а також один із засобів впливу на становлення особистісної самосвідомості та життєстійкості, що так необхідно для впевненого передчуття нашої неминучої Перемоги.

Професор Людмила Шумська,

пресцентр мистецької платформи НДУ

Прочитано 310 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative