Успішні країни відрізняються від менш успішних не географічним розташуванням, багатством чи культурою. Вирізняє їх чітке усвідомлення недоліків, а також уміння мобілізувати ресурси й інновації, щоб ці недоліки усунути. Саме розвиток системи освіти — одна з найбільш важливих сфер діяльності держави, оскільки держава, інвестуючи в освіту, тим самим піклується про своє майбутнє. 

У рамках вивчення дисципліни «Педагогічні студії» 03.11.23 р. доцентами кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Самойленко О.В. та Демченко Н.М. було проведено навчально-практичний семінар для здобувачів 3 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта на тему «Тренди розвитку сучасної освіти. Досвід зарубіжних країн».

Мета проведення семінару – формування системи знань у майбутніх учителів про основні поняття освітньої системи, особливості структури української та зарубіжних систем освіти, тенденції, що домінують в освітніх системах у нашій країні та за кордоном, специфіку видів, змісту, рівнів, ступневості, кваліфікацій освіти й ін.

У ході проведення семінару здобувачі мали можливість презентувати системи освіти зарубіжних країн, таких, як – Австрія, Велика Британія, Венесуела, Китай, Люксембург, Норвегія, США, Туреччина, Франція, Швейцарія, Японія тощо. Виступи здобувачів вирізнялися креативністю (Кримська Євгенія, СОН-31), ґрунтовним аналізом і концептуальним підходом, порівнянням із системою освіти України (Зачепило Богдан, СОІ-31), вказаними особливостями навчання й оцінювання на кожному освітньому рівні (Шимчук Анна і Сененко Марія, СОГ-31), вільним володінням матеріалом і всебічно розкритим змістом кожного освітнього рівня (Гайдаєнко Богдан СОА-31), творчим підходом і розкриттям тенденцій та концепцій урядів країн (Дедух Сергій, Голюшева Анна, Постол Альона, Калініченко Микола, СОА-31; Костенко Владислава СОУ-31). Після кожного виступу відбувалася коротка дискусія з обговоренням презентованого матеріалу. Здобувачі отримали досвід публічного виступу. Атмосфера творчої, діалогічної взаємодії сприяла тому, що навчально-практичний семінар набув змістовного, цікавого та результативного характеру. 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative