«Мені з 2014 року багато довелося ходити дорогами фронтового Донбасу, благословенна земля якого рясно полита кров’ю наших воїнів. Сьогодні дізнався, що зібрано необхідну суму для купівлі автівки для підрозділу, у якому я маю честь служити і який виконує нині бойові завдання на Донбасі. Сердечно дякую всім тим, хто вніс свою лепту на нашу підтримку! Особлива подяка Дарії Якубів. Разом до Перемоги! Слава Україні!»

Так написав у фейсбуці 24 вересня ц. р. Євген Луняк, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор історичних наук, завідувач катедри історії України.

Про його бойовий шлях історичними дорогами України читайте в газеті «Український дім» (число 5 (120), що її видає Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою НДУ імені Миколи Гоголя.

Під рубрикою «Ген українця» подаємо тексти про відомих літературознавців, вихідців з Ніжина, Ігоря Качуровського та Івана Кошелівця. У Києві та Ніжині відбулися заходи, присвячені їхній життєдіяльності. А в Косові відзначили 170-річчя від дня народження видатного сина Гуцульщини Михайла Павлика – письменника, перекладача, етнографа, публіциста, видавця, громадсько-політичного діяча другої половини XIX – початку XX ст.

Якщо ви прагнете долучитися до боротьби за Україну, перекажіть кошти на рахунок благодійного фонду «СТОЇМО», його створив ніжинець Руслан Родрігес.

«Щиро дякую за чудовий, насичений номер, який порадував інформацією про цікаві та дуже своєчасні події в Ніжині, зокрема, читання, присвячені Кошелівцю, і, звісно ж, дуже приємною несподіванкою був матеріал про Павлика з рідної мені Гуцульщини. Хай Бог береже Вас і дає сили й натхнення для звитяжної праці!»

Такий відгук надіслала Марія Астаф’єва, прочитавши часопис за посиланням:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

НАДІЯ ОНИЩЕНКО

Прочитано 152 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative