25 жовтня доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Желіба, став учасником «Четвертого круглого столу українсько-корейської співпраці у сфері видання підручників» організованого за ініціативи Посольства Республіки Корея в Україні та МОН України. 38 учасників представляли МОН, ІМЗО, Республіку Корею, провідні ЗВО та громадські освітні організації, які є авторами та рецензентами підручників і навчальних програм, спеціалістами у сфері освіти.

З вітальними словами на заході виступили:

Ігор Хворястяний – генеральний директор Директорату шкільної освіти МОН України та Раїса Євтушенко – головна спеціалістка відділу змісту освіти мовної політики та освіти національних спільнот.

Змістовним і цікавим був виступ Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея Кіма Хьюнге Те. Пан Посол зупинився на ключових моментах історії своєї країни та нинішніх реаліях, а також багато говорив про історичні паралелі між нашими країнами та важливість поглиблення співпраці, наголосив, що наразі країна займає 14 місце за ВВП та шосте за рівнем впливу у світі.

Ключовим питанням заходу було обговорення включення в освітні компоненти, де це можливо, матеріалів про Республіку Корею, популяризація корейської історії та культури. На думку пана Посла, така увага Кореї дозволить українцям вивчити корейський досвід побудови потужної країни після руйнівної війни. Для цього було запропоновано і певну послідовність дій: формування плану розвитку; формування професійної реформаторської команди; сприяння розвитку приватної ініціативи, формування системою освіти якісних професіоналів.

Подальші доповіді охоплювали аналіз навчальних програм 2022 року та сучасних підручників (доповідачка – Юлія Малієнко), презентацію спецкурсу з історії Кореї для 10-11 класу (Костянтин Баханов), досвід економічних реформ Республіки Кореї.

Після круглого столу у резиденції пана Посла відбулася офіційна вечеря, під час якої стало можливим знайомство з корейською кухнею. Неформальна зустріч продовжила спілкування з паном Послом та представниками корейського освітнього центру, де учасники обговорили можливості співпраці.

Українці вдячні корейському народові за підтримку у боротьбі проти російського агресора та допомогу у розбудові демократичної та успішної України!

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative