25-27 жовтня у м. Єна, Німеччина, в Friedrich-Schiller-Universität-Jena  відбулася робоча зустріч для представників мережі вищих навчальних закладів України, які у співпраці з Goethe-Institut Ukraine імплементують програму «DLL (Deutsch Lehren Lernen) / Вчимося навчати німецької» у навчальний процес.

Кульмінаційним пунктом цієї зустрічі було 27 жовтня. В цей день Goethe-Institut Ukraine, який представляє мережу з 18 українських університетів-партнерів у межах міжнародного проекту «DLL (Deutsch Lehren Lernen)», та Єнський університет імені Фрідріха Шиллера, Німеччина, підписали меморандум про співпрацю в напрямку інтернаціоналізації вищої освіти.  Меморандум визначає пріоритети співпраці між Єнським університетом та мережею з 18 українських університетів –партнерів.

Однією з цілей цієї співпраці є поліпшення практичної спрямованості навчання українських студентів – майбутніх вчителів німецької мови.

В Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя проект ДЛЛ реалізується за підтримки Goethe-Institut Україна з 2017 року. У цьому році здобувачі вищої освіти групи СОН 41 вже шостий тиждень працюють на навчальній платформі німецького культурного центра Goethe-Institut Україна DLL 4 Aufgaben, Übungen, Interaktion та удосконалюють практичні навички з методики навчання німецької мови.

Разом з нашими партнерами ми прагнемо популяризувати німецьку мову як предмет в нашому регіоні, зробити її ще більш привабливою для вивчення й надихнути сучасну молодь продовжувати традиції вчителювання.

Інформацію підготувала доцент кафедри прикладної лінгвістики М. Блажко

Прочитано 166 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative