Проведення наукових зібрань у форматі конференцій – один із напрямів організації наукової роботи на кафедрі дошкільної освіти НДУ ім. М. Гоголя. З моменту відкриття спеціальності 012 Дошкільна освіта у вузі й організації відповідної випускової кафедри, її викладачами було взято курс на проведення конференцій у межах налагодження тісної наукової співпраці із ЗВО України, участі викладачів і здобувачів вищої освіти у таких формах наукової діяльності. Тривалий період кафедрою проводилися два формати конференцій: за участі науковців, науково-педагогічних працівників ЗВО (2008 - 2016 рр., в очному форматі) та за участі студентів, магістрів і молодих науковців (з 2013 - й до сьогодні, в очному та дистанційному форматах).

За попередні роки оприлюднити власні наукові здобутки змогли понад півтори тисячі студентів. Широку географію конференції за роки її проведення представлено учасниками з Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет», Херсонського державного університету, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка, Рівненського державного гуманітарного університету, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Маріупольського державного університету, Житомирського державного університету імені Івана Франка та ряду інших ЗВО України.

Третій рік поспіль, традиційно у червні, кафедрою також проводиться Регіональна науково-практична Інтернет-конференція студентів, молодих науковців, педагогів-практиків «Сучасне дошкілля: актуальні проблеми, педагогічні пошуки, здобутки». Мета проведення цього формату конференції – посилення наукових і практичних зв’язків з педагогами-практиками Чернігівщини, що сприятиме більш якісному забезпеченню підготовки здобувачів освіти спец. 012 Дошкільна освіти до подальшої професійної діяльності та з огляду на запити ринку праці регіону.

У ювілейній, Х Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції студентів, магістрів і молодих науковців взяло участь майже 100 учасників, теми наукових розробок яких стосувалися актуальних проблем у галузі дошкільної освіти. З вітальним словом до учасників цьогорічної конференції звернулася завідувачка кафедри дошкільної освіти, докт. психол. наук, проф. Олена Леонтіївна Кононко.

За результатами проведення конференції видано відповідні її матеріали.

 

Допис підготувала

відповідальна за наукову роботу

по кафедрі дошкільної освіти

Матвієнко Світлана Іванівна

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative