Із 9 по 13 жовтня 2023 року у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя дистанційно з використанням платформи Zoom відбулися курси підвищення кваліфікації для керівників організацій та установ у сфері освіти та виробничого навчання за програмою «Автономія закладів освіти та її вплив на якість управління».

Над розробкою та реалізацією програми курсів працювали доценти кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Новгородська Ю.Г., Самойленко О.В. та головний бухгалтер університету Бережняк В.В.

На заняттях обговорювались актуальні освітянські виклики, зокрема питання впровадження автономії ЗЗСО і способи ефективного розвитку закладів освіти. Особливу увагу було приділено шляхам удосконалення компетентностей, необхідних освітнім менеджерам для управління закладами освіти.

Також під час занять слухачі курсів мали можливість ознайомитися з новітніми тенденціями розвитку освітніх закладів, особливостями академічної, організаційної та фінансової автономій; оволоділи компетентностями, щодо формування стратегії розвитку закладу освіти та реалізації автономії у своїй освітній установі.

Програма завершилася підсумковим семінаром, на якому слухачі поділилися власним досвідом щодо запровадження автономії, труднощами та психологічними бар’єрами, з якими стикнулися у процесі реалізації Закону України щодо автономності закладів освіти.

За успішне проходження курсів слухачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації встановленого зразка.

Керівники курсів:

доц. Новгородська Ю.Г., доц. Самойленко О.В.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative