7 жовтня 2023 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з архіпастирським візитом прибув до Чернігівської єпархії та в селі Галиця Ніжинського району звершив освячення храму на честь Воскресіння Христового та Божественну літургію в ньому, у яких брали участь ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко, викладачі та студенти мистецької платформи університету.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, настоятель храму ієромонах Петро (Цюра) та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці, а також молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу й український народ та за спокій душ усіх полеглих захисників і мирних жителів.

Наприкінці богослужіння Блаженнійший Митрополит звернувся до присутніх з першосвятительським словом, привітав громаду зі знаменною подією та відзначив благодійників церковними нагородами. Орден Св. вмч Юрія Переможця з рук Предстоятеля нашої церкви отримав і Олександр Григорович Самойленко.

«Сьогодні разом підносячи молитви до Бога і звершивши освячення престолу і храму ми вдихнули життя у цю будівлю через закликання Божественної благодаті. Адже саме храм є особливим місцем, де ми збираємося громадою й долучаємося до животворчих Таїн Тіла і Крові Господніх і немає іншого подібного місця. В храмі ми духовно народжуємося через Хрещення, в храмі і закінчується наш земний шлях, мета якого – досягнути нетлінного вінця у Царстві Небесному. А для цього серед нас повинні панувати любов, терпіння і справи милосердя», – сказав Митрополит Епіфаній.

Прочитано 207 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative