Наразі все більшої значущості та популярності набуває наукометрія — галузь, що займається статистичними дослідженнями структури та динаміки масивів і потоків наукової інформації. Враховуючи важливість даної теми, 27 вересня 2023 року для аспірантів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя був проведений вебінар «Наукометричні бази даних: їх різновиди та особливості».

Фахівець відділу комплектування, катологізації та інформаційних ресурсів Г. Зоценко ознайомила аспірантів з основними показниками, які відображаються у наукометричних базах даних, найбільш авторитетними і повними базами даних як Scopus, Web of Science, Index Copernicus та Google Scholar.

Спікером було детально розглянуто необхідність публікацій в міжнародних базах даних, оскільки такі публікації є важливими для аспірантів (підвищують цитованість наукових робіт, забезпечують можливість участі у міжнародних грантових програмах).

Загалом, на вебінарі були розглянуті дуже актуальні, надзвичайно важливі питання стосовно пошуку метеріалів та публікацій у міжнародних наукометричних базах даних.

Прочитано 155 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative