29 вересня 2023 року Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя з робочим візитом відвідав Генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров. Ректор університету Олександр Самойленко разом з представниками ректорату ознайомили очільника Директорату з Музеєм рідкісної книги та фондами Наукової бібліотеки університету - однієї з найбільших і найстаріших бібліотек України, науковими розробками та творчими надбаннями викладачів і студентів Навчально-наукового інституту природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій і факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв, оглянули навчальні аудиторії, наукові лабораторії та спеціалізовані кабінети університету, обговорили безпекову складову в організації освітнього процесу.

У ході візиту Олег Шаров провів дві інформативні зустрічі - з директорами закладів фахової передвищої освіти та ректорами закладів вищої освіти Чернігівщини, до яких долучився начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної військової адміністрації Юрій Музика.

На зустрічі з директорами коледжів представник Міністерства досить ґрунтовно та структуровано ознайомив присутніх із основними тенденціями, що простежуються у сфері фахової передвищої освіти у 2023 році, окреслив пріоритети та головні завдання, які стоять перед галуззю в цілому та кожним конкретним закладом у тому числі,  розкрив зміст законодавчих новел.

Ректорів закладів вищої освіти, членів Вченої ради та студентського активу університету Олег Шаров ознайомив із системно-структурною трансформацію вищої освіти, з потребою переосмислення ролі та завдань університетів у розвитку економіки та суспільства в умовах війни та повоєнної відбудови, із законодавчими ініціативами, які пропонують профільне міністерство та народні депутати України.

Зустрічі пройшли у конструктивному, професійному руслі. Учасники відзначили важливість прямої комунікації між Міністерством і закладами освіти та необхідність широких фахових обговорень прогнозованих змін.

Прочитано 202 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative