Протягом 10-17 вересня 2023 року ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко та керівник Проєктного офісу Євген Плотніков перебували з офіційним візитом у Великій Британії у партнерському Вулвергемптонському університеті.

Співпраця між університетами розпочалася у рамках програми підтримки українських університетів «Twinning Initiative» (Побратимство), запровадженою Cormack Consultancy Group (Велика Британія) у партнерстві з Національним представництвом університетів Великої Британії з підписання Меморандуму про взаєморозуміння 19 грудня 2022 року.

Навесні - влітку 2023 року викладачі кафедр соціальної педагогіки та соціальної роботи (проф. О. Лісовець, доц. Р. Новгородський, доц. С. Борисюк, викл. Г. Б’янка), дошкільної освіти (доц. О. Лісовець), педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту (доц. О. Самойленко), германської філології та методики викладання іноземних мов (Є. Плотніков, О. Пономаренко) спільно з вчителями ніжинських шкіл успішно реалізацували українсько-британський проєкт «Інклюзивна освіта в Україні: вивчення можливостей в умовах кризи, спільна розробка практик та підтримка вчителів».

У ході вересневого візиту адміністрації університету були проведені зустрічі і перемовини з представниками адміністрації Вулвергемптонського університету (віце-канцлером, в.о. ректора Джоном Рафтері, з двома віце-канцлерами, деканами усіх трьох факультетів, керівниками відділень, служб і студентського союзу). За п’ять робочих днів було проведено бл. 30 зустрічей, на яких брали участь понад 60 представників адміністрації та підрозділів університету-партнера. Британські партнери ознайомили гостей із матеріально-технічною базою, бібліотекою, студентським хабом, системою управління, навчальними програмами та планами окремих спеціальностей; було підведено підсумок спільного проєкту перед керівниками обох університетів і членами адміністрації, та колегами факультету освіти, здоров'я та добробуту. Крім того, ректор Олександр Самойленко та доцент Євген Плотніков 16 вересня долучилися до урочистої ходи та процедури вручення дипломів випускникам британського університету в центральному театрі міста Вулвергемптона. Підсумком візиту стало узгодження керівниками досить широкої дорожньої карти співпраці між університетами  на найближчі три роки, яка окреслює співробітництво у багатьох напрямах (академічна мобільність, стажування та підвищення кваліфікації, сертифіковані курси, гостьові лекції, наукові, культурно-мистецькі та спортивні заходи, започаткування міжнародного збірника молодих науковців, проєктна та грантова діяльність, рецензування наукових видань і освітніх програм тощо) на різних рівнях (адміністрацій, факультетів, відділень, гарантів, служб і підрозділів, студентського самоврядування тощо).

Прочитано 192 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative