У цьому навчальному році студенти факультету філології, історії та політико-юридичних наук мали нагоду доєднатися до академічних онлайн-курсів викладачів американських університетів і коледжів, зініційованих Flying University (Польща) для українських студентів (FUUS) за підтримки благодійного фонду Костюшка (the Kosciuszko Foundation) (Нью-Йорк).

Мета FUUS - підтримка українських здобувачів вищої освіти, навчанню яких завадила війна в Україні.                    

   Завдання курсів:

  • поглибити знання з актуальних наукових тем;
  • дізнатися про інші культури, комунікувати з американськими викладачами та студентами України;
  • удосконалювати вміння використання академічної англійської мови.

    Курси проходили у квітні-травні 2023 року у форматі онлайн-семінарів. Групи складалися з 12 осіб. Від студентів вимагалася активна участь у дискусіях, аналіз прочитаних творів та написання короткого есе. Після успішного завершення курсу учасники отримали сертифікати.

   Тематика онлайн-семінарів для здобувачів гуманітарних і соціальних наук була за такими напрямками:

  • Anthropology of Medicine: How Social and Biological Systems Interact
  • Imagining Plagues
  • Narrating Our Lives: The Personal Essay
  • Our House is Open: Perspectives on the Purpose of Poetry
  • Psychology of Men and Masculinity
  • The Formation of Capitalism in Modern Europe

   Наші студенти поділилися своїми враженнями від цих академічних курсів:

 

Валерія Панзига - студентка 2 курсу, гр. ФА 22/2

Я брала участь у курсі «Narrating Our Lives: The Personal Essay», який викладає професорка Kristina Lucenko. У групі було 13 студентів. На кожному занятті ми обговорювали певний твір, а потім мали «швидке написання». Цю роботу потрібно було виконати за 15-20 хвилин. І найбільше сподобалося те, що ми коментували роботи наших колег-студентів. Я була в захваті від творчої частини, але, як виявилося, написати есе – це важка справа. Поради та коментарі професорки дуже допомагали. Це був чудовий досвід!

 

Анна Переведенцева - студентка 2 курсу, гр. ФА 22/2

Я вдячна за можливість доєднатися до курсу «Our House is Open: Perspectives on the Purpose of Poetry», який читала професорка Judith Baumel. Мені було неймовірно цікаво поринати в зарубіжну поезію, обговорювати твори, висловлювати свої ідеї. Викладачка завжди всіх підтримувала, цінувала наші думки й враження від поезії. Сподіваюся, ми матимемо можливість зустрітися знову!

 

Надія Пугач -  студентка 2 курсу, гр. ФА 22/2

Я закінчила курс під назвою «Our House is Open: Perspectives on the Purpose of Poetry» з професоркою Judith Baumel. Відвідала чотири сесії та написала п'ять есе на різні теми. Це був просто незабутній і цінний досвід! На заняттях ми читали вірші й намагалися їх аналізувати. Я дізналася дуже багато про світ поезії та способи її інтерпретації.

 

Світлана Шило - студентка 2 курсу, гр. ФА 22/2

На початку травня мені випала нагода відвідати американські курси для українських студентів. Я обожнюю читати, тому вирішила обрати саме курс з поезії «Our House is Open: Perspectives on the Purpose of Poetry», де нашим завданням було ділитися своїми думками щодо прочитаних віршів. Іноді було непросто брати участь у обговореннях, ураховуючи мовний бар'єр і те, що поезія може ставити непрості питання, однак це був надзвичайно цікавий і новий досвід для мене. Варто сказати, що раніше я ніколи не занурювалась у поезію так глибоко, тому мене вразило те, скільки почуттів, емоцій і сенсу може ховатися за простими словами. Мені було дуже приємно працювати з професоркою Judith Baumel. Було помітно, що їй дійсно подобається те, чим вона займається. Я була вражена тим, як вона спілкувалася з нами, підтримувала й поважала переконання кожного, ділилася своїми особистими враженнями від віршів. Це спонукало нас до глибокого проникнення в текст, допомагало зрозуміти думки автора. Професорка показала, що помилкового бачення поезії не існує, адже кожен із нас шукає в ній щось своє. На жаль, ми мали лише 4 заняття, але я переконана, що поезія вимагає більше часу для роздумів та обговорень.

 

Отже, можливостей для вивчення іноземної мови та розвитку комунікативної компетенції багато. Університет створює всі умови для цього. Вибір за кожним студентом!

Андрущенко Л.Б. -

викладачка факультету філології, історії та політико-юридичних наук

Прочитано 94 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative