День знань у Ніжинському державному університеті — це не просто свято, це данина традиціям Гоголівського вишу, який є одним із найдавніших і найславетніших закладів вищої освіти на Лівобережній Україні. Це спонука бути гідним послідовником академічних традицій.

1 вересня першокурсники Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя вступили у своє нове насичене та яскраве студентське життя.

Традиційна святкова лінійка біля Гоголівського корпусу була змінена на окремі урочисті збори факультетів та інституту у 215 аудиторії, проте кожна зустріч була по-своєму особливою.

Спочатку з вітальним словом до першокурсників звернувся ректор університету Олександр Самойленко. Він розпочав своє звернення з подяки захисникам та захисницям і наголосив на тому, що навчання — це не лише інтенсивна робота, але й те, що дає поштовх на все життя.

Начальниця відділу виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції Віталіна Скороход розповіла про заходи та події, які відбуваються в університеті. Вона наголосила на тому, що серед усього різноманіття подій кожен зможе знайти щось для себе. А голова профспілки студентів Сергій Іванюк зазначив, що попереду на першокурсників чекає насичене студентське життя. Він додав, що вже зовсім скоро відбудеться масштабна посвята першокурсників, яка неодмінно запам'ятається кожному.

Зі зверненням до першокурсників також звернулися декан факультету філології історії та політико-юридичних наук Володимир Мартиненко, декан факультету психології, педагогіки, соціальної роботи та мистецтв Олексій Тимошенко та директор ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій Юрій Філоненко. Вони побажали першокурсникам яскравого студентського життя, а також познайомили їх з їхніми кураторами, які після завершення урочистостей провели для своїх вихованців екскурсії університетом.
Окремо з вітальним словом звернувся професор Григорій Самойленко. Він наголосив на тому, що вже 54 роки навчає студентів і прагне, щоб вони наповнювалися знаннями, були допитливими та брали все можливе від свого навчання.

Варто зазначити, що цьогоріч першокурсники вперше за довгий час у перший день навчання отримали студентські квитки. Їх їм вручав ректор, декани факультетів та директор інституту. Це допомогло створити родинну атмосферу, сповнену довіри й тепла.

«Labore et zelo!» — девіз Ніжинського державного університету, який віднині став девізом кожного першокурсника, який переступив поріг Гоголівського вишу.

Прочитано 216 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative