29 серпня 2023 року відбувся дистанційний круглий стіл «Перспективи підготовки фахівців-міжнародників в Чернігівському регіоні в умовах новітніх викликів і загроз», предметом обговорення якого стали питання реалізації освітньої програми «Міжнародні відносини і культурна дипломатія» другого (магістерського) рівня вищої освіти, зокрема, організації виробничої практики, та перспективи працевлаштування випускників освітньої програми в умовах воєнного стану. До круглого столу були залучені науково-педагогічні працівники, які забезпечують викладання за освітньою програмою, здобувачі вищої освіти за ОП та їх потенційні роботодавці.

На початку круглого столу гарант освітньої програми доцент Лариса Мицик ознайомила присутніх з історією розробки та досвідом реалізації освітньої програми, власним баченням системи освітніх компонентів та концепцією практичної підготовки здобувачів вищої освіти.
В процесі обговорення організації виробничої практики та перспектив працевлаштування магістрантів 2 курсу свої ідеї та пропозиції висловили головний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків та інвестиційної діяльності виконкому Ніжинської міської ради Катерина Гуторка, начальник цього відділу Юлія Кузьменко, виконавчий директор ГО «Київська школа дипломатичних мистецтв» Оксана Забузова. Важливим аспектом розмови стала, зокрема, пропозиція Юлії Кузьменко щодо працевлаштування випускника ОП в очолюваному нею відділі.
У своєму виступі здобувачка ОП Інна Хоменко ініціювала посилення професійної спрямованості кількох дисциплін циклу загальної підготовки.

Керівник університетського Центру акредитації та ліцензування освітньої діяльності, моніторингу якості освіти Олександр Желіба презентував алгоритм внутрішнього забезпечення якості освітніх програм, можливості та ресурси, які Центр пропонує здобувачам освіти та науково-педагогічним працівникам. Значну увагу було приділено питанням дотримання академічної доброчесності, а також підвищенню кваліфікації та неформальній освіти.

Позиція академічної спільноти знайшла відображення у виступах професора Фелікса Барановського та декана факультету філології, історії та політико-юридичних наук доцента Володимира Мартиненка.

Круглий стіл засвідчив щиру зацікавленість здобувачів вищої освіти та інших стейкголдерів у підвищенні якості освітньої програми. Висловлені під час дискусії ідеї стануть предметом подальшого обговорення науково-педагогічних працівників кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин та інших кафедр, що забезпечують реалізацію магістерської ОП «Міжнародні відносини і культурна дипломатія».

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative