У серпні 2023 р. делегація викладачів кафедри (проф. О.Лісовець, доц. Р. Новгородський, доц. С. Борисюк) відвідала Вулвергемптонський університет (м. Вулверхемптон, Великобританія), де взяла участь у навчальному семінарі за проєктом «Інклюзивна освіта в Україні: вивчення можливостей в умовах кризи, спільна розробка практик та підтримка вчителів». Кафедра є одним із реалізаторів цього проєкту, який здійснюється за підтримки Департаменту досліджень та інновації Великобританії (UK Research and Innovation, UKRI). Викладачами кафедри було залучено до проєкту і партнерські кафедри факультету (дошкільної освіти та педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту), представники яких також відвідали навчальний семінар. А також вчителів ніжинських шкіл (Лаврінець Н. – №11, Петрик Ю. – №10, Пінчук Н. – №14, Дацько О. – №7), які з травня брали участь у дослідженні стану реалізації інклюзивної освіти у школах України.

Під час навчального семінару, який тривав три дні, учасники ділилися досвідом інклюзивної освіти в Україні та Великобританії, оцінювали шлях її становлення та перспективи розвитку в обох країнах, напрацьовували навички, необхідні для організації інклюзивного освітнього простору. Проф. О.Лісовцем було проведено серію занять для українських і британських учасників. Також було обговорено зміст навчального модуля для вчителів і студентів, серед розробників якого проф. О.Лісовець, доц. Р.Новгородський, викл. Г. Бянка. По завершенню семінару всі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Кафедра дякує керівнику проєктного офісу університету Є. Плотнікову за можливість долучитися до проєкту і допомогу в реалізації його заходів.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative