29 серпня 2023 року – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Метою дня є нагадування громадянам країни про подвиг загиблих воїнів. Офіційним символом Дня пам’яті є сонях. Під соняхами сотні захисників України поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни, а з початку повномасштабної війни ця квітка стала для всього світу символом героїчного спротиву українців.

З нагоди вшанування Дня пам’яті захисників України на студентському абонементі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя організовано книжкову виставку «Їх слава сяє над Україною» де представлені книги, які описують трагічні події пов’язані з російсько – українською війною, героїзм наших захисників виявлений при захисті Луганського аеропорту, сумнозвісну Іловайську трагедію та розповіді наших воїнів про своїх загиблих побратимів.

Тож, згадаймо добрим словом Героїв, які боролися і віддали життя за долю країни і наше майбутнє. Ми втратили найдорожче – наших захисників, відчайдушних бійців за Україну. Але за жодних обставин ми не повинні втрачати віру в нашу Перемогу.

Вічна пам'ять! Слава Героям!

«Героям слава — всім ЗАХИСНИКАМ,

Що полягли за нашу Україну.

Наше майбутнє, щастя і талан

Завдячуєм Тобі, ВКРАЇНСЬКИЙ СИНУ!»

С. Борчук

Прочитано 195 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative