14 липня 2023 р. Інститут Івана Франка НАН України з робочим візитом відвідав ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр САМОЙЛЕНКО.

Під час зустрічі із директором Інституту, членом-кореспондентом НАН України Євгеном НАХЛІКОМ та заступницею директора з наукової роботи докторкою філологічних наук Аллою ШВЕЦЬ було підписано Договір про наукову співпрацю між гоголівським університетом і франковим інститутом.

Враховуючи спільність науково-практичних інтересів і бажаючи у подальшому розвивати зв’язки між науковцями, дослідниками і здобувачами керівництво Інституту Івана Франка та Ніжинського державного університету домовилися про шляхи співробітництва з наступних питань:

  • проведення спільних наукових  заходів;
  • координації напрямів фундаментальних і практичних наукових досліджень;
  • спільного підготування монографій, підручників, навчальних посібників, збірників тощо;
  • проходження студентських та аспірантських практик;
  • підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних працівників.

Це вже друга зустріч ректора Ніжинського державного університету з дирекцією Інституту після проведення спільної наукової конференції до 195- річчя Ганни Барвінок, яка відбувалася протягом 26–27 травня 2023 р. у м. Ніжин. Учасники зустрічі знайшли згоди щодо відкриття в Ніжині на базі університету Лабораторії кулішезнавства, що спільно з Обласним історико- меморіальним музеєм-заповідником Пантелеймона Куліша «Ганнина Пустинь» має стати одним із центрів дослідження життя та творчості великого Українця напередодні відзначення 205-річчя від дня його народження.

Щиросердно дякуємо нашим партнерам за плідну співпрацю й успішну реалізацію перших спільних проєктів і маємо надію на подовження ефективного співробітництва у майбутньому.

Прочитано 150 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative