Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою видав перший у 2023 році випуск науково-популярного часопису для вчителів України та діаспори «Наш український дім».

Одного разу Кен Блум у музичній крамниці натрапив на платівку, де було зображено шістьох музикантів, які тримали на руках незвичні і невідомі йому до того часу музичні інструменти. Так почалося знайомство американця з бандурою, яке переросло у виготовлення цього музичного інструменту. Про цю неординарну особистість з ніжинським корінням читайте в розвідці члена Національної спілки журналістів України Миколи Гриня.

Праця Софії Русової «Історія педагогіки у зв’язку з розвитком культури» не вийшла друком за життя авторки, довгий час аркуші перебували в засекречених архівах КДБ. Нині рукопис та рецензії на нього досліджує кандидатка педагогічних наук Мирослава Алатиренко. Вона резюмує, що зараз необхідно видати працю Софії Федорівни в сучасній редакції.

А стаття професора, доктора філологічних наук Григорія Самойленка своєю чергою присвячена видатному церковному і культурному діячеві Лазарю Барановичу. У тексті також висвітлено особливості суспільно-політичної ситуації, що склалася в ХVII столітті в Україні.

Про сподвижницво, відданість своїй справі та служіння українському народу читайте в рецензії членкині Національної спілки журналістів України Надії Онищенко на монографію Григорія Самойленка «Пантелеймон Куліш і Ганна Барвінок: доля, Україна, любов».

Відгуком на сучасні події стала алегорична казка заслуженого діяча мистецтв України, режисера-постановникаСергія Архипчука «Вовчик-братик, панібратик».

Творів присвячених Тарасові Шевченку немало. Ми публікуємо маловідому п’єсу української письменниці в діаспорі Ольги Мак «Воно знову оживає». Також презентуємо українськомовні переклади англійської поезії Ольги Смольницької та Олени О’Лір.

Знайти свіжий випуск часопису можна в архіві:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/pravila-oformlennya-ta-podannya-rukopisiv-do-chasopisu-nash-ukrajinskij-dim

Дарія Бобрик

 

Прочитано 145 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative