Мистецьке середовище Ніжина відомо в усій Україні та за її межами завдяки видатним творчим особистостям, подвижницька діяльність яких визначила його вектори розвитку та подієвий стиль.

В царині українського хорового виконавства виокремлюються постаті Людмили Костенко і Любові Дорохіної – диригентів-хормейстерів, викладачів кафедри вокально-хорової майстерності факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя: блискуча базова музична консерваторська освіта, видатні лідерські якості, широка ерудиція у всіх аспектах хорової культури, найвищий рівень диригентської майстерності, педагогічний талант – саме такі характерні особистісні риси притаманні цим талановитим жінкам, творчість яких, без перебільшення, є окрасою ніжинського мистецького буття.

Людмила Костенко – художній керівник та диригент Молодіжного хору «Світич» (спільно з професором Людмилою Шумською), заслужений діяч мистецтв України, кандидат педагогічних наук, професор.

Любов Дорохіна – художній керівник та диригент (спільно з Іриною Могильною) Академічного хору Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, кандидат мистецтвознавства, доцент.

Нині, в умовах воєнного стану, наші видатні мисткині, лауреати численних Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, самовіддано тримають культурно-освітній фронт: навчають обдаровану молодь, бережуть та розвивають хорові традиції Сіверщини. Їхнім пріоритетом стало патріотичне виховання студентів засобами української хорової музики, підготовка та участь винятково талановитих учнів в Міжнародних музичних конкурсах, переможні результати яких вражають не тільки кількістю, а насамперед якістю, що є свідченням професійної зрілості та принциповості.

Від оргкомітетів конкурсів надійшли Подяки Людмилі Костенко і Любові Дорохіній за фаховість та компетентність, за творчий внесок у розвиток культури, просування талантів у світі, високий рівень підготовки учасників.

Також спеціальними Відзнаками нагороджені й концертмейстери – Галина Брюзгіна, Ліна Чмелик (НДУ ім. М. Гоголя), Ганна Єрмак (НФККІМ ім. М. Заньковецької), які виступили на конкурсах в ансамблі зі студентами та забезпечили переконливі високі результати.  

Вітаємо Л. Костенко й Л. Дорохіну та їхніх талановитих вихованців з потужними здобутками у галузі хорового мистецтва, та зазначимо, що їхня творчість – це громадянський подвиг в ім’я Перемоги: зразковий приклад беззавітної праці задля втілення високої мети – виховання у молоді патріотизму, громадянської самосвідомості, відданості ідеалам української культури,  як складової національної ідентичності.

Пресцентр мистецької платформи НДУ

Прочитано 363 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative