Навчатися у магістратурі зі спеціальності 231 Соціальна робота – це не тільки розширювати свою фахову компетентність та удосконалювати  знання, а й здобувати практичні навички та уміння для професійної діяльності, для процесу саморозвитку і самореалізації. Цьому сприяє вивчення теоретичного матеріалу з поєднанням досвіду реалізації практичної фахової складової в сучасних українських реаліях. Саме так магістранти вивчали навчальну дисципліну «Соціальне підприємництво», коли для них були організовані зустрічі з соціальними підприємницями Лесею Олієвською (Львівська обл.) та Наталею Дресвянніковою (м. Буча, Київська обл.).

Пані Леся поділилася з майбутніми фахівцями соціальної сфери  особливостями, формами та способами розвитку соціального підприємництва, надихнула їх використовувати набуті знання з соціальної роботи (бо ж сама була студенткою нашої кафедри), щоб розпочати свою професійну діяльність. Цікавим і корисним видався досвід Лесі Олієвської в організації на Львівщині соціальних підприємств «ЗооХаб» і « Еко Оселя».

Соціальна майстерня «Вільна нитка» - так називається організоване підприємство у м. Буча перед активною фазою російсько-української війни. Н. Дресвянікова розповідала магістрантам про те, як її справа «виживала» у період найстрашніших бучанських подій, про які тепер знає весь світ, і цей приклад переконує, що важливими є не тільки обставини, але й мотивація, особистісні якості соціального підприємця, готовність його служити людям. А майбутні соціальні працівники покладуть у свою життєву скарбничку спогади про безпосереднє спілкування з реальними діловими соціальними підприємницями - безцінний досвід і наснагу, які їм надала можливість навчатися у магістратурі при кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative