467 днів, які минули від початку широкомасштабного вторгнення 9-річної війни, вже увійшли в історію як час стійкості, єдності та  незламності українського народу. Ворог вторгся на нашу землю, щоб знищити нас як націю, наші міста, нашу державність, наше майбутнє.  Але українці об’єдналися і мужньо б’ються за свою землю та волю.  Українські захисники своєю стійкістю вразили все цивілізоване суспільство.

24 лютого 2022 року для кожного українця постала нова реальність, життя розділилося на до і після. Скалічені людські долі, руйнування, втрачені життя… Здається, що це жахливий сон. За війною в Україні зараз спостерігає весь світ, а фотографії з місця подій стають незаперечними доказами злочинів країни-окупанта.

Напередодні Дня журналіста України бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя пропонує переглянути презентацію «Війна у фотооб’єктиві». Основна ідея фотовиставки – продовжувати підтримувати увагу світової спільноти до війни і голосно говорити про наслідки військових дій через документальну фотографію. Яким саме цей час не лише запам’ятався працівникам та студентам Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, а й завдяки зібраним фотоматеріалам увійшов в історію демонструє наша фотовиставка.

Крізь об’єктиви фотоапаратів зафіксовано перебіг подій початку війни: незламність і згуртованість ніжинців, які опинившись в умовах майже повного оточення, між сигналами повітряних тривог  волонтерили й допомагали біженцям, збирали одяг і готували харчі добровольцям ТрО, плели маскувальні сітки, готували «Бандера-смузі» для  «гарячої» зустрічі окупантів, молилися і співали «Червону калину» та Гімн України, перебуваючи в укриттях.  Наші об’єктиви закарбували також важкі і тривожні реалії того часу: понівечені будівлі, що зазнали руйнувань під час ворожих обстрілів, тонни безжально перетвореної на металобрухт бронетехніки окупантів й безліч уламків та вирв від снарядів, бомб, ракет…

Представлені світлини наочно доводять, що Україна – це незламна країна. А також нагадують усім, що війна триває, що наші воїни потребують підтримки і ми повинні тримати єдиний стрій.

Ми віримо у нашу перемогу, бо добро завжди перемагає зло. Все буде Україна!

Прочитано 157 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative