Викладачі кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Євген Плотніков і Вікторія Смелянська беруть участь у річному проєкті Professional Development and Exchange for Educators of Preservice English Language Teachers (Професійний розвиток та обмін для викладачів англійської мови педагогічних закладів) за підтримки посольства США в Україні. Метою проєкту є вдосконалення викладання англійської мови як іноземної, інтеграція психосоціальної підтримки у процесі викладання, соціоемоційне навчання майбутніх учителів англійської мови тощо.

В межах проекту доцентка Вікторія Смелянська пройшла стажування в США (м. Нью-Йорк). 15 викладачів із різних університетів України взяли участь у програмі професійного розвитку та культурного обміну із фахівцями TESOL професоркою Лорою Бехер та директоркою Центру професійного навчання міжнародної дитячої освіти Джулією Каспер на базі Гантерського коледжу Міського університету Нью-Йорка. Українські освітяни відвідали низку занять із підготовки майбутніх вчителів англійської мови у Колумбійському та Нью-Йоркському університетах, а також у Гантерському коледжі та коледжі Borough of Manhattan; спостерігали за заняттями англійської мови в різних навчальних закладах. Крім того, учасники проєкту взяли участь у лекціях, практичних майстернях і професійних дискусіях, присвячених підготовці учителів англійської мови як іноземної, новітнім методикам викладання, особливостям розробки освітніх силабусів з урахуванням соціоемоційного навчання. Вікторія Смелянська отримала сертифікат участі у «Тритижневому курсі інтенсивного професійного розвитку в Нью-Йорку», США, на 100 годин, виданий Центром професійного навчання міжнародної дитячої освіти та Гантерським коледжем Міського університету Нью-Йорка.

Одночасно завідувач кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Євген Плотніков взяв участь у віртуальному обміні у межах цього ж проєкту. Віртуальний обмін складався з низки зустрічей з провідними американськими науковцями у галузі методики викладання іноземних мов, а також дистанційної участі у щорічній конференції організації TESOL штату Нью-Йорк.

Результатом стажування та віртуального обміну стане оновлення наявних курсів та створення нових із упровадження кращих американських практик підготовки майбутніх учителів, співпраця потужної команди освітян.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative