З нагоди Дня науки, який в Україні з 1997 року відзначається у третю суботу травня (цього року це 20 травня), у нашому університеті з 15 травня розпочалася декада «Молодь у науці». Під час декади передбачається проведення підсумкових засідань наукових гуртків, проблемних груп, зустрічі з провідними вченими тощо.

16 травня 2023 року в читальному залі Гоголівського корпусу відбулося пленарне засідання конференції молодих науковців. Ректор університету доц. Олександр Самойленко привітав студентів, що роблять перші кроки в науці та висловив щиру подяку досвідченим науковцям за щоденну напружену працю, за професіоналізм та відданість справі в надскладних умовах сьогодення. Ректор відзначив дипломами переможців і лауреатів конкурсу «Кращий студент-науковець 2023», вручив дипломи студентам – переможцям наукових конкурсів та подяки викладачам.

Олександр Самойленко привітав Антона Куриленка, який 31 березня 2023 року успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія під керівництвом д.б.н., проф., завідувачки кафедри біології Олени Кучменко та вручив диплом доктора філософії. Це перший досвід захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії у стінах нашого ЗВО.

«Майбутнє є в країні, де активно розвивається наука, інновації та підтримується освіта» – зауважив в.о. проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професор Олександр Мельничук. Він ознайомив студентів із діяльністю аспірантури та перспективою навчання в ній, акцентував увагу на здобутках студентів у наукових і творчих конкурсах у 2022 році.

Присутні слухали доповідь «Художня рецепція образу мрійника в романі Ентоні Дорра «Все те незриме світло»» студентки ІІ курсу факультету філології, історії та політико-юридичних наук Діани М’ягкої  (науковий керівник – канд. філол. наук, доц. кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Людмила Остапенко) про спосіб виживання і збереження психічного здоров’я людини під час та після війни.

Софія Ганжа, студентка ІІІ курсу факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв під керівництвом асист. кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Лесі Клименко розповіла про особливості соціальної роботи з дітьми в період військового конфлікту. Студентка поділилася власним досвідом волонтерської роботи в громадській організації «Час для нас» (голова громадської організації – асист. кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ганна Б’янка) реалізовуючи проєкти соціальної дії кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи НДУ імені Миколи Гоголя у 2022-2023 роках «Простір, дружній до дитини», «Ми разом», «Ніжин – дружній до дітей та молоді».

Педагогічні умови формування цінностей здорового способу життя учнів початкової школи в позанавчальний час охарактеризувала здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Початкова освіта» Юлія Юрченко (науковий керівник – канд. пед. наук, доц. кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Олена Самойленко). Студентка долучилася до зустрічі онлайн.

Доповідачі підготували змістовні, пізнавальні, актуальні виступи та цікаві презентації.

Олександр Мельничук подякував усім доповідачам, їх науковим керівникам і побажав плідної роботи на секційних засіданнях, які відбудуться за графіками факультетів / ННІ у змішаному форматі.

Із програмою конференції можна ознайомитися за покликанням:

Програма конференції молодих науковців 2023

Пров. фахівець наукового відділу Олена Іваницька

Прочитано 365 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative