05 травня 2023 року відбулася гостьова лекція для здобувачів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя третього (освітньо – наукового) рівня спеціальності 032 Історія та археологія на тему «Міждисциплінарність в усній історії», яку провів Ігор Лиман, д.іст.н., проф., завідувач кафедри історії та філософії, координатор міжнародної діяльності Бердянського державного педагогічного університету; голова галузевої експертної ради «Гуманітарні науки» Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; член Президії Всеукраїнської громадської організації «Інноваційний університет»; координатор Офісу підтримки вченого (Україна).

У ході зустрічі лектор говорив про міждисциплінарність, яка стала однією з ключових ознак новітніх науково-дослідницьких практик сучасних істориків за останні декілька десятиліть. Ігор Ігорович зауважив, що усна історія стає все більш популярним і упізнаваним методом документування, вивчення й популяризації минулого. Науковець розповів про власний досвід роботи з усними джерелами, що викликало зацікавленість у здобувачів. Робота з такими джерелами – це не просто збір фактів, але, насамперед, вичитування, «вживання» в їхній зміст. До обговорення проблем активно долучалися здобувачі Андрій Пішта та Олег Пластун.

Важливим було те, що науковець розповів про грантові програми в Україні, нові проєкти, в яких можуть брати участь наші аспіранти.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Дякуємо лектору за цікаву доповідь та всім присутнім за активну участь.

Завідувачка відділу аспірантури та докторантури

Оксана Крупенко

Прочитано 195 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative