19 квітня відбувся круглий стіл «Три шляхи широкії» з нагоди 95-річчя з дня народження Федора Степановича Арвата — відомого українського мовознавця, педагога, кандидата філологічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, заслуженого працівника освіти України, ректора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (1978–1996).

Зустріч відбулася у комбінованому форматі: офлайн у залі засідань навчального  корпусу №2 Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та онлайн за допомогою комунікаційних технологій платформи «ZOOM».

Ректор Ніжинського державного університету Олександр Самойленко урочисто розпочав круглий стіл, зазначивши, що Федір Іванович — це  людина з великої літери, яка творила історію Гоголівського вишу, яка надихала. Опісля присутні ще довго говорили про академіка Ф. Арвата як про відомого освітнього діяча, обговорювали його життя і творчість в документах, науково-публіцистичних працях, фото та кіноматеріалах, а також ділилися своїми спогадами про нього як батька, друга, викладача та ректора Ніжинського державного університету.

Прочитано 224 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative