20 квітня 2023 р. в актовому залі Гоголівського корпусу в змішаному форматі відбулося пленарне засідання звітної конференції викладачів за 2022 рік.

Зі вступним словом виступив в.о. проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків професор Олександр Мельничук, окресливши основні здобутки університету у 2022 та на початку 2023 року.

Про сучасні підходи адміністрування соціального захисту населення у Ніжинській територіальній громаді розповіла доцентка кафедри соціальної педагогіка і соціальної роботи Антоніна Конончук. Була представлена модель організації соціального захисту населення і захисту прав дітей, що діє на території Ніжинської територіальної громади, та цільові програми соціальної підтримки громадян за рахунок коштів бюджету Ніжинської міської ради.

З доповіддю на тему «Професійний розвиток викладача: результати проєкту Еразмус+ UTTERLY» виступила доцентка кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов, керівниця Центру професійного розвитку Світлана Тезікова. Було розглянуто цілі та напрями діяльності центру, інноваційний досвід зарубіжних партнерів, перспективні плани роботи. Значна увага була приділена виконанню у складі міжнародного консорціуму проєкту «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання» за програмою ERASMUS+, напрям KA2.

З проблемою психологічних особливостей прояву стресу у дітей під час війни присутніх ознайомила доцентка кафедри загальної та практичної психології Алла Ковтун. Розглядалися питання психологічної захищеності дитини під час війни, створення старшими атмосфери безпеки, види стресу, його чинники, реакції дитини на стрес. Були надані поради виходу зі стресу.

Робота пленарного засідання пройшла у дружній атмосфері обміну досвідом та думками при обговоренні важливих питань.

Прочитано 228 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative