«Вперше нагороду на конкурсі отримала студентка з України» - так про перемогу Ірини Резвін, студентки факультету філології, історії та політико-юридичних наук, групи ФА 32, написали німецькою мовою організатори конкурсу.

Ірина стала переможницею XII Європейського конкурсу есеїстів для студентів: вона поділилася думками на тему: „Wie änderte der russische Krieg gegen die Ukraine meine Welt?“ / «Як російська війна проти України змінила мій світ?».

Конкурс завершився публічною презентацією переможцями своїх есе на 31-му симпозіумі «Діалог у Центральній Європі», який проходив 31 березня-2 квітня 2023 р. у м. Брно, Чехія: Ірина успішно виконала завдання, підготувала публічний виступ, виголосила свої думки у формі есе німецькою мовою онлайн та відповіла на запитання.

Конкурс було організовано мюнхенською католицькою громадою імені Аккермана (м. Мюнхен, Німеччина), чеським фондом імені Бернарда Больцано (м. Брно, Чехія) та магістратом м. Брно за підтримки пані Маркети Ванкової, голови міста, та пана Яна Гроліха, гетьмана Південноморавського краю. Традиційно у конкурс есеїстів беруть участь студенти та аспіранти з Німеччини, Чехії, Австрії та Словаччини. У цьому році коло учасників розширили – до них приєдналися студенти з Угорщини, Польщі та України.

Ірина Резвін – майбутній філолог-перекладач з англійської, активна, цілеспрямована студентка, вивчає німецьку мову й основи перекладу з німецької як вибіркові дисципліни. Ірина не вперше бере участь в конкурсах і перемагає.

Ірина Резвін посіла 2-е місце й отримала диплом, нагорода для Ірини включає також пропозицію від організаторів заходу взяти участь у майбутніх пробах пера.

Вітаємо Ірину Резвін з перемогою у конкурсі есеїстів та бажаємо нових досягнень!

Матеріал підготувала: Марія Блажко, викладач вибіркових дисциплін «Німецька для спілкування та професійної діяльності», «Вчимося перекладати з німецької»; доц. к. філол. наук

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative