3 березня 2023 року викладачі та здобувачі вищої освіти ОП «Менеджмент в освіті» взяли участь у ІІІ - Міжнародній науково-практичній конференції «ОСОБИСТІСТЬ У КРИЗОВИХ УМОВАХ СУЧАСНОСТІ: ПСИХОЛОГІЧНІ ВИКЛИКИ», яка відбулася у Прикарпатському Національному Університеті ім.В.Стефаника. Конференція об’єднала значну кількість знаних українських та зарубіжних науковців, викладачів, практиків, громадських діячів, активістів молодіжних, громадських організацій, здобувачів вищої освіти, аспірантів та зацікавлених осіб.

Лейтмотивом конференції були психологічні виклики українському суспільству та основні способи їх подолання. На пленарному засіданні виступила викладачка психології управління, названої ОП, Оксана Щотка (кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту) з доповіддю «Трансформаційні процеси в особистості під дією стресорів війни» в якій представила результати емпіричного психологічного дослідження особистісного зростання працюючих цивільних жителів регіону впродовж року війни в Україні. Було зазначено основні ресурси особистісного зростання та його основні напрями (зростання цінності життя, значущості духовних цінностей та відкриття нових можливостей впливу на власне життя), а також те, що керівнику організації  варто зосередитися на профілактиці негативних наслідків травми війни на ресурсах особистісного зростання персоналу.  Доповідь викликала живий інтерес, було поставлено багато запитань, зазначалась актуальність проведеного дослідження та цінність для практичної діяльності його результатів. Також, до виступів на секційних засіданнях долучилися здобувачі вищої освіти ОП. Так, магістрантка першого року навчання Аліна Батенко виступила з темою «Трансформаційне лідерство менеджерок як чинник стійкості персоналу в умовах війни в Україні», під час якого познайомила учасників з результатами теоретичного аналізу  проблеми жіночого лідерства, його трансформаційного потенціалу в умовах невизначеності та напруги. Результати свого теоретичного аналізу зарубіжних досліджень представив у доповіді «Травмочутливий заклад освіти: концепт, стратегії створення» представив Вадим Бойко, магістрант першого року навчання (див. Програму конференції https://ksp.pnu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/68/2023/03/prohrama-konferentsii-_2023.docx-2.pdf).

Міжнародна науково-практична конференція «Особистість у кризових умовах сучасності: психологічні виклики» стала ще одним, досить потужний кроком у напрямку актуалізації тих основних психологічних ресурсів, наявність і знання яких допоможе сучасній людині легко знаходити вихід із кризових життєвих негараздів та зберегти своє психічне здоров’я та цілісність. Учасники з нашого університету вдячні за співпрацю в цьому важливому питанні, за цікавий та актуальний захід організаторам та колегам з Прикарпатського Національного Університету ім.В.Стефаника, а також Збройним силам України за безпечні умови проведення та спокій.

Прочитано 219 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative