З 20 по 24 лютого 2023 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя при кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту відбулися чергові курси підвищення кваліфікації для керівників організацій та установ (в сфері освіти та виробничого навчання) за спеціальністю 073 Менеджмент на тему: «Автономія закладу освіти – від задуму до успішного втілення».

До занять було залучено 17 слухачів, серед яких: директори та їх  заступники з навчальної роботи закладів загальної середньої освіти м. Ніжина (ЗОШ №1; 7; гімназій №3; 5; 6; 10), директорів закладів дошкільної освіти (№№ 1,2,4,9,13,15,16).

Відповідно до освітньої програми учасники ознайомилися з такими темами, як: «Оптимізація системи управління документообігу освітнього закладу» (доц. кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Самойленко О.В.); «Академічна автономія як траєкторія розвитку закладів освіти», «Організаційна автономія школи: законодавчо-правова база, складники та передумови» (доц. кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Новгородська Ю.Г.).

У ході проходження курсів слухачі оволоділи такими здатностями, як:

  • · Здатність до продуктивної професійної діяльності на основі розвиненої управлінської рефлексії відповідно до провідних ціннісно-світоглядних орієнтацій, вимог професійної етики та модернізаційних викликів;
  • · Здатність отримуватись вимог нормативно-правових документів, що регламентують академічну та організаційну автономію закладу освіти;
  • · здатність досягати прогнозованих результатів засобами продуктивної комунікативної взаємодії;
  • · здатність мотивувати себе та інших суб’єктів освітнього процесу цілеспрямовано досягати поставлених цілей;
  • · здатність проявляти ініціативу та логічно обґрунтовувати позицію;
  • · здатність оцінювати ризики та приймати відповідальні рішення;
  • · здатність створювати умови та здійснювати професійну діяльність на засадах лідерства та партнерства;
  • · здатність організовувати діяльність персоналу та власну професійну діяльність на правовій основі, вимог безпеки життєдіяльності, ринку освітніх послуг, автономії закладу освіти й академічної свободи.

В результаті успішного завершення курсів слухачі отримали Сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом 30 академічних годин (1 кредит EСTS).

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative