Є найважливішими українськими національними ідентифікаторами, що викликають повагу інших народів планети і дратують наших найближчих сусідів.

Про це публікації в останньому, п’ятому (115), числі газети «Український дім» за 2022 рік, що її видає Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою НДУ імені Миколи Гоголя.

«Нас 65 мільйонів, і ми всі маємо лише одне спільне бажання – вільна незалежна успішна Україна. Ми разом молимося за хоробрих захисників Батьківщини, за справедливий суд над окупантом і встановленням миру на нашій землі». Так привітав нас із Різдвом Христовим президент Світового Конгресу Українців Павло Ґрод.

СКУ зібрав через United with Ukraine 40 мільйонів доларів для потреб ЗСУ. Ця неприбуткова міжнародна координаційна надбудова над громадськими організаціями в діаспорі вже 55 років об’єднує 20 мільйонів українців у 133 країнах світу. Сьогодні вона активно контактує з урядами своїх країн задля забезпечення критичних потреб України в надважкий час.

Демаркаційною лінією між своїми і чужими стала українська мова. Ворожі бомбардувальники, винищувачі, танки і реактивні системи залпового вогню знищили історичні, культурні та мовні міфологеми, що побутували століттями серед пересічного люду. Це резюме Дарії Бобрик, котра взяла участь разом з 299 представниками України та закордоння у VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова у світі», що її організував і провів Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Герої серед нас, вважає першокурсниця спеціальності «Журналістика» факультету філології, історії та політико-юридичних наук Олена Савчук. Вона перемогла в конкурсі есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми».

Ми всі мудрішаємо разом з Григорієм Сковородою, котрий і через 300 років від дня народження воює за милосердя, добро і справедливість.

Часопис можна прочитати за покликанням: http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

 

Надія Онищенко

 

Прочитано 264 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative