14 листопада 2022 р. для майбутніх менеджерів освіти було проведено бінарне практичне заняття з дисципліни: «Психологія управління» на тему: «Психологія командотворення та взаємодії в команді». Мета заняття: знайомство з соціально-психологічними технологіями командотворення, формування умінь оперативної діагностики та згуртування групи в проєктній діяльності.

До проведення заняття долучилися доцентка, кандидат психол. наук Оксана Щотка та менеджер проєктів неформальної освіти Анжела Тимченко. Їх об'єднав інтерес до психології командотворення та пошук шляхів підвищення мотивації навчальної активності здобувачів вищої освіти ОП «Менеджмент в освіті».

Для досягнення мети і виконання завдань, що ставились на занятті викладачем та досвідченим менеджером проєктів було застосовано різноманітні методи навчання, такі як: міні-лекція, дискусія, аналіз кейсів, дослідження на основі соціально-психологічного спостереження за діяльністю команди. Були обговорені складові організаційної культури; фактори, що сприяють ефективності команди; стадії розвитку командної взаємодії; особливості розвитку навичок командної роботи; сутність та різновиди групових ефектів.

Менеджерка проєктів неформальної освіти запропонувала для обговорення кейси з досвіду командотворення. В результаті їх обговорення магістранти навчилися розподіляти ролі у команді; враховуючи фактори, що сприяють ефективності команди; розбудовувати партнерські відносини в команді з метою досягнення спільної мети; налагоджувати комунікативні зв’язки та взаємний обмін інформацією між членами команди.

Прочитано 194 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative