Нещодавно у стінах Ніжинської вищої школи відбулась непересічна подія: під патронатом ректора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя – кандидата історичних наук, доцента Олександра Самойленка  відновив свій творчий поступ щорічний циклічний музично-просвітницький проєкт професора Людмили Шумської «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ», в межах якого слухачам було представлено нову концертну програму «Gogol University Style». Захід проводився на підтримку Збройних Сил України та мав за мету  збір коштів для викладачів університету, які нині захищають нашу Державу від підступного ворога.

Концерт, підготовлений силами професорського викладацького корпусу та здобувачів мистецької платформи факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв, зібрав справжніх зірок у царині музичного мистецтва:  Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, Володар Золотої медалі Першої Всесвітньої хорової Олімпіади, Переможець Третього НДУ імені Миколи Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Л. Шумської та Л. Костенко; Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів – Зведений Оркестр народних інструментів НДУ імені  Миколи Гоголя та КЗ «НФККіМ» імені Марії Заньковецької під орудою народного артиста України, професора М. Шумського. До  участі в концерті, як гостя фестивалю, було запрошено лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів «Академічний хор» Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, який очолюють кандидат мистецтвознавства, доцент Л. Дорохіна та викладач – методист І. Могильна.  

Гарячими оплесками слухачі зустріли парад солістів – лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів – магістрантів та студентів, вихованців народного артиста України професора М. Шумського (баян-акордеон), кандидата педагогічних наук, доцента Л. Гусейнової (фортепіано); заслуженого працівника культури України, доцента А. Хоменко (сольний спів): С. Ніжинець, Д. Бутрей, А. Люлько, С. Юскевич, Б. Тонкошкурий, Н. Даценко, Я. Ікальчик, Д. Демидов, Є. Павленко.

У програмі прозвучали патріотичні та українські народні пісні, твори композиторів – класиків, популярні вокальні та інструментальні п’єси.

В підготовці концертної програми та у сценічних виступах брали участь концертмейстери Г. Брюзгіна та Г. Єрмак, хормейстери хору «Світич» – доцент Т. Раструба,  Я. Йотка, В. Йотка Т. Березова, диригенти оркестру – С. Павленко та С. Ніжинць.

Всі зібрані під час заходу кошти були спрямовані до військової частини для забезпечення технічних потреб наших Героїв!

 

Прес-центр мистецької платформи НДУ

Прочитано 392 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative