Настала гаряча пора в підготовці здобувачів другого (магістерського) рівня: сьогодні вони звітують про те, яких успіхів досягли в проведенні наукових досліджень, якими фаховими компетентностями оволоділи в процесі підготовки доповідей та виступів на конференціях тощо.

Саме тому 28 листопада 2022 р. на факультеті філології, історії та політико-юридичних наук відбувся захист науково-дослідницької практики магістрантів 2-го року навчання спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) денної та заочної форм навчання.

На заході виступили керівник практики факультету доц. Т. В. Рудюк та науковий керівник магістерських робіт здобувачів доц. Н. М. Голуб.

Так, доц. Т. В. Рудюк відзначила наукову активність магістрантів, які взяли участь у кількох всеукраїнських конференціях, опублікували тези доповідей та статті в збірниках студентських праць, що слугувало апробацією кваліфікаційних досліджень.

Доц. Голуб Н. М. запропонувала здобувачам висвітлити в індивідуальних звітах не лише обов'язкові завдання, виконані в процесі практики, а й розкрити їхні напрацювання в підготовці магістерських робіт.

Активними доповідачами на підсумковій конференції були магістранти О. Аніщенко, І. Харькова, В. Яковлєва, П. Хоменко, П. Головач, С. Кармазін, Н. Малка, І. Чубенко та ін. Вони ознайомили присутніх із важливими складовими виконаних мовознавчих та літературознавчих досліджень, розвідок із методик навчання  української мови та літератури в закладах профільної середньої освіти, відповіли на поставлені керівниками запитання щодо актуальності магістерських робіт, їх практичного значення для сучасної школи, ілюстрували свої відповіді прикладами текстів тощо.

Отже, підсумки практики засвідчили не лише готовність магістрантів до захисту кваліфікаційних робіт, а й керівництва науковими дослідженнями здобувачів загальної середньої освіти. Ми переконані, що майбутні випускники-філологи мають навички організації та проведення наукових розвідок у профільній школі.

Доценти кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Т. В. Рудюк та Н. М. Голуб

Прочитано 209 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative