Міжнародний проєкт Goethe-Institut Ukraine «DLL: Вчимося навчати німецької» для підготовки вчителя нового покоління, у якому беруть участь доценти кафедри прикладної лінгвістики, секції німецької мови вийшов на новий рівень.

З 14 по 19 листопада 2022 р. представниці з 12 університетів України, які імплементують цю програму у навчальний процес, а серед них – доцентка кафедри Надія Удовиченко, взяли участь у науково-практичній конференції учасників проєкту в Інституті вивчення німецької як іноземної і другої мови та інтеркультурних студій університету імені Фрідріха Шиллера у м. Єна.

Українські викладачі зустрілися з експерт(к)ами та авторами програми з університету Єна проф. М. Шартом, проф. Хр. Щинглар, доц. Б. Хельмбольдом, доц. Б. Лекс, доц. В. Шпаніель-Вайзе, мали змогу відвідати семінарські заняття своїх німецьких колег та взяти участь у їхньому обговоренні. Відбулась офіційна зустріч української делегації, представників Goethe-Institut та авторів проєкту «DLL» з президентом університету професором В. Розенталем, який дуже схвально поставився до подальшого поглиблення міжнародної співпраці університету з українськими вищими навчальними закладами та створення трилатеральної кооперації. 

Перебування у м. Єна було насичене фаховими дискусіями і обговореннями питань підготовки висококваліфікованих вчителів німецької мови, обміном досвідом та перспективами подальшої розбудови педагогічної кооперації як у мережі університетів України, так і з університетом Єна.

Дякуємо експертці з DLL Крістіане Больте-Констабіай та координаторці проєкту в Goethe-Institut Світлані Балашовій за гарну організацію і змістове наповнення зустрічей.

Н. Удовиченко,

виконавиця проєкту «Вчимося навчати німецької»

від НДУ імені Миколи Гоголя

Прочитано 230 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative