В умовах війни країна-терорист все більше застосовує витонченішу інформаційну зброю. Далеко не всі розуміють, як самих українців використовують в інформаційних війнах та як наша поведінка ненавмисно стає допоміжним інструментом для ворога.

Багатьом українцям помилково вважається, що вони вміють розпізнавати фейки, проте лише невелика кількість насправді може це зробити. 32% українців визначає достовірність новини інтуїтивно, 42% – взагалі ніколи не перевіряють отриману інформацію.

Студенти першокурсники спеціальності «журналістика» Олена Савчук та Олександр Дусь намагалися розібратися як фільтрувати інформацію та розпізнавати брехню за допомогою безкоштовних онлайн-курсів «Інформаційна гігієна під час війни» та «Цифрова безпека журналістів та інших працівників медіа».

Після проходження курсів студенти набули інформаційно-комунікаційних компетенцій та оволоділи актуальними знаннями в умовах реформ та соціальних трансформацій; навчилися як логічно обґрунтовувати власну позицію та конструктивно доносити інформацію.

Результат успішно пройдених курсів засвідчено сертифікатом.

 

Надія Подоляка,

доц. кафедри літератури,

методики її навчання,

історії культури та журналістики

Прочитано 282 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative