Молитвою до української білої хати розпочинається свіжий випуск часопису «Український дім». Автор цієї поезії – військовий Олександр, який має позивний «Історик».

Світова спільнота продовжує підтримувати Україну. Серед країн, що активно нам допомагають, чільне місце посідає Естонія. Інтерв’юер Олег Кудрін запитав у регіональної віцепрезидентки Світового конгресу українців Віри Коник про специфіку цієї підтримки та дізнався, з якими проблемами стикаються біженці з України в Естонії. Своєю чергою група демонстрантів у Нью-Йорку влаштувала акцію протесту проти членства московії в ООН, зокрема в Раді Безпеки.

Інформацією про початок нового навчального року ділиться Українська школа в Женеві та школа українознавства ім. Тараса Шевченка у Вашингтоні.

Ми попри все продовжуємо в тилу тримати культурний та освітній фронт. Цьогоріч планувалося масштабне святкування з нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, але через військову агресію рф тепер ще потребує ремонту сам музей видатного філософа... В Українському музеї в Нью-Йорку за участю Першої леді відбулося погашення марки «Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди».

Центральний державний архів зарубіжної україніки повертає з несправедливого забуття імена маловідомих представників української культури. На сторінках нашого видання ви можете ознайомитися з діяльністю художниці-імпресіоністки, хранительки архітектурної спадщини Людмили Морозової.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки організував XVII Міжнародну школу україністики «Крок до України». «Доки наші герої на фронті боронять Українську державу, ми працюємо, щоб наша мова звучала в усьому світі, щоб українська культура поширювалася на всіх континентах» – зауважив заступник директорки МІОКу Андрій Яців.

Електронну версію нашого освітньо-пізнавального часопису можна знайти за покликанням http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

 

Дарія БОБРИК

Прочитано 293 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative