Розвиток демократії в сучасній Україні тісно пов’язаний з підготовкою молоді до активної участі в житті демократичного суспільства. Одним із найактуальніших завдань сучасного вчителя є створення умов для формування людини-громадянина, для якої демократичне громадянське суспільство є осередком для розкриття її творчих можливостей, задоволення особистих та суспільних інтересів.

5 жовтня 2022 р. на практичному занятті з навчальної дисципліни «Демократичні основи організації освітнього процесу в початковій школі» (викладач - доц.Філоненко О.С.), розглядалась тема «Форми й методи організації освітнього процесу в початковій школі на засадах демократії».

Акцент було зроблено на проєктному навчанні (project-based learning), яке набирає дедалі більше обертів, оскільки є дуже ефективною формою навчання. Проєктна діяльність, заснована на ідеї взаємодії та співробітництва майбутніх учителів, формує активну громадянську позицію, створює умови соціалізації особистості, розвиває їхню професійну активність.

На занятті були присутні викладачі кафедри Гордієнко Т.В., Бобро А.А., Білоусова Н.В., які разом зі студентами працювали в групах. У ході проведення мозкового штурму студентами було визначено декілька нагальних проблем, що потребують вирішення та обрано й обгрунтовано одну найважливішу проблему дослідження.

Такі спільні пари спрямовані на формування дружнього освітнього середовища, розвиток Soft skills, налаштовують на ефективну співпрацю всіх учасників під час комунікації, дозволяють обмінятися «досвідом поколінь», підійти до вирішення проблеми з різних сторін, навчитися працювати в команді, вирішувати проблеми й в сотий раз доводять, що проєктна діяльність - це сучасно та цікаво!

Прочитано 264 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative