Війна не стає на заваді не лише освітньому процесу, а й не впливає на творчі досягнення наших студентів. 14 жовтня 2022 року студентка першого курсу спеціальності «Журналістика» факультету філології, історії та політико-юридичних наук Олена Савчук виборола перше місце у VIII-му конкурсі есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми». Конкурс проводився з нагоди Дня захисників за захисниць України кафедрою журналістики Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка. Серед членів журі – викладачі кафедри й нині солдат 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Сергій Шебеліст.

До участі в конкурсі долучилися 23 учасники. Олена Савчук представила есе на тему «Герої серед нас», пригадуючи в ньому перші дні російсько-української війни та героїчний супротив земляків із містечка Сосниця, серед яких найбільшим прикладом стала її рідна тітка, яка врятувала сотні життів, працюючи під обстрілами в Чернігівській обласній лікарні.

«Багато героїчних вчинків здійснили сосничани саме у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ. Зокрема, опісля заїзду ворожої техніки до містечка вони дезорієнтовували ворога: знімали дорожні знаки, перефарбовували напрямки, перекривали дороги саморобними «їжаками», – пише Олена. І завершує твір словами: «На таких людях тримається світ і не помітити цього складно. Тож, беріть з них приклад, надихайтесь ними, наслідуйте. І може саме цим ми пришвидшимо свою перемогу!».

Роботу на конкурс було підготовлено під керівництвом кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Надії Степанівни Подоляки. Конкурсні роботи будуть опубліковані на сайті кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка.

Щиро вітаємо переможницю і бажаємо подальших творчих успіхів!

Альона Гурова,

студентка групи Жур-41

Прочитано 401 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative