Викладачі німецької мови взяли участь у XXIX конференції Асоціації українських германістів "Долаємо кордони разом з німецькою мовою", що відбулася в онлайн-форматі 23 вересня 2022 року.

Учасників конференції привітали президентка Асоціації українських германістів проф., д-р Алла Паславська, декан факультету іноземних мов доц., д-р Любомир Бораковський, президент міжнародної Асоціації вчителів німецької мови Бенджамін Гедцик,  регіональний директор фонду Ганса Зайделя в Україні Бенджамін Боббе, Директор Австрійської служби академічних обмінів Андреас Веннінгер, Завідувачка мовним відділом Гете-Інститут в Україні  Катаріна Бук, керівниця відділу педагогічної співпраці Гете-Інститут в Україні Тетяна Павлова, Керівник Баварського центру вищої освіти для Центральної, Східної та Південної Європи Ніколас Джукович.

Конференцію було присвячено темі внутрішніх та зовнішніх кордонів, оскільки через російську агресію в Україні безліч українців були вимушені покинути батьківщину та зіштовхнутися з мовними труднощами та культурними бар’єрами. З огляду на ці аспекти, на конференції обговорювали виклики та завдання предмету германістики, його меж, а також було сформульовано відповідні пропозиції щодо мовної освіти та викладання німецької мови у сучасних умовах.

У рамках конференції було проведено заходи:

- пленарні засідання з гостьовими лекціями проф. д-р Шт. Енгельберг, Інститут Німецької мови м. Маннгайм „Ausbeult die Kopfhaut zwischen Decke sich und Schwarte – Ein linguistischer Blick auf die Abweichungstheorie und die Entstehung von Bedeutung in Gedichten“, проф. д-р І. Германн, університет м. Бамберг: „Grenzen in der Literatur - Grenzen der Literatur“;

- панельна дискусія на тему: «Германістика та її межі в часи війни» з українськими літературознавцями-германістами, письменниками, перекладачами Юрком Прохаськом, Юрієм Андруховичем, Наталкою Сняданко, Сергієм Жаданом;

- робота в 5 тематичних секціях;

- 6 тематичних майстерень;

- презентація результатів конкурсів та проектів АУГ: «Голоси України», «Мій погляд на майбутнє Європи», «Сила спротиву».

 

 

Прочитано 341 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative