20 вересня 2022 р. в межах навчальної дисципліни «Академічне письмо та дослідження в освіті» відбулась гостьова лекція професора Гетеборзського університету (Швеція) Родні Стівенса. Маючи значний досвід публікації у провідних світових наукових виданнях професор Р. Стівенс поділився зі студентами секретами написання наукових статей за структурою IMRAD. Детально було розглянуто кожен смисловий елемент структури і запропоновано поради як для підвищення якості наукових публікацій, так і для усунення типових помилок, яких припускаються навіть досвідчені автори.

Окрему увагу професор Р. Стівенс приділив методам наукових досліджень. На прикладі мультикритеріального аналізу було розглянуто як можуть здійснюватися міждисциплінарні дослідження та яким чином такі дослідження у подальшому можуть бути описані у науковій публікації.

Наприкінці лекції Р. Стівенс провів інтерактивну сесію, надавши змогу учасникам задати питання, що їх цікавлять у контексті викладеного матеріалу. Студенти змогли з’ясувати, яким чином краще оформлювати анотацію до наукової статті, як працює метод «множинних гіпотез», на що потрібно звертати увагу під час оформлення статті тощо.

Гостьова лекція отримала схвальні відгуки від учасників, яким вдалося не тільки отримати нові корисні знання, але й поспілкуватися англійською мовою з носієм мови на професійні теми.

Прочитано 354 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative