Сьогодні, коли Україна виборює свою незалежність та відстоює загальнолюдські цінності, бібліотекарі, кожен на своєму місці, намагаються наближати нашу Перемогу. І це справді так. Незважаючи на складне переміщення частини бібліотеки в інше приміщення, скорочення працівників та інші негаразди, бібліотекарі  намагаються йти в ногу з часом.   

Тож з першого дня навчання, а саме 19 вересня, в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя для студентів 1 курсу спеціальності «Соціальна робота» факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв було проведено практичне заняття з інформаційної культури. В цьому році до співпраці з бібліотекою долучились доцент Антоніна Конончук,  старший викладач – Тетяна Зінченко, які зуміли організувати першокурсників для проведення занять.

Співробітники відділу ознайомили присутніх з історією бібліотеки, її структурою, фондом, фаховими періодичними виданнями, довідково-пошуковим апаратом. Особливу увагу студентів бібліографи звернули на електронну бібліотеку університету, що містить повні тексти наукових та навчальних праць викладачів та співробітників нашого університету. Серед них - навчальні посібники та підручники, методичні матеріали для практичних і лабораторних занять.

Працівники інформаційно-бібліографічного відділу навчили студентів  самостійно підбирати літературу, користуючись алфавітним, електронним, систематичним каталогами та систематичною картотекою статей.

Проведення занять з інформаційної культури має позитивний результат: значно збільшилась кількість студентів, які користуються електронним каталогом та базами даних самостійно.

Наразі, заняття з інформаційної культури тривають, тож запрошуємо до співпраці кураторів груп студентів першого курсу, адже високий рівень інформаційної культури студента є запорукою його успішного навчання.

Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу

Наталя Мухомодєєва

Прочитано 302 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative