15 серпня 2022 року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) ННІ філології, перекладу та журналістики взяли участь у вебінарі «Принципи та фундаментальні цінності академічної доброчесності майбутніх учителів української мови та літератури. Етика академічних взаємовідносин». Організатором заходу стала гарант ОП доц. Голуб Н. М. До вебінару долучилися викладачі кафедри доценти Н. М. Пасік, А. М. Кайдаш та студенти IV курсу.

Спікером виступила Т. В. Рудюк – доктор педагогічних наук, доцент кафедри української мови, методики її навчання та перекладу, яка пройшла науково-педагогічне стажування за сприяння польсько-української фундації «Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC) на базі Вищого Семінаріуму Духовного університету UKSW (Варшава). Т. В. Рудюк зупинилася на конкретних питаннях академічної доброчесності, а саме: основних принципах та фундаментальних цінностях, етиці академічних взаємовідносин майбутніх учителів української мови та літератури.

Вебінар був спрямований на ознайомлення та засвоєння основних норм, правил та принципів, якими мають керуватися майбутні вчителі, на розгляд особливостей етики академічних взаємовідносин.

Захід настільки зацікавив викладачів і студентів, що залучив їх до активної дискусії щодо ключових понять теми. Так, учасники вебінару могли поставити спікеру запитання, на які отримали вичерпні відповіді, а також з’ясувати, як уникати плагіату в наукових роботах, як правильно покликатися на джерела, як підготувати якісну науково-дослідницьку роботу до захисту.  

Участь у таких заходах є дієвим інструментом запобігання порушень правил і норм академічної доброчесності, оскільки магістранти – це саме те покоління, яке згодом формуватиме майбутнє нашої країни.

 

Доценти кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу

Наталія Голуб, Тетяна Рудюк

Прочитано 388 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative