28 червня 2022 року вчитель-методист Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови, методики її навчання та перекладу ННІ філології, перекладу та журналістики Алла Миколаївна Кайдаш провела вебінар на тему «Використання онлайн-ресурсів на уроках української мови».

Актуальна нині методична проблема зацікавила всіх присутніх – і викладачів, і магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література). Учитель наголосила, що сучасний освітній процес обов’язково повинен ураховувати цифрові можливості проведення занять. Застосування онлайн-ресурсів є невід’ємним складником як змішаного, так і дистанційного навчання. А. М. Кайдаш поділилася власним досвідом як залучення різноманітних онлайн-платформ учителем для підготовки до уроків української мови, так і використання різних цифрових ресурсів під час занять. Зокрема, ресурси для створення лінгвістичних ігор (learningapps, triventy, kahoot, joyteka тощо), для опитування (mentimeter), для виготовлення наочності (canva, pictochart, visme, inshot), хмаринки слів (mentimeter, wordart тощо), інтерактивні робочі аркуші (liveworksheet) та інтерактивні дошки (jamboard, padlet), різноманітні мовознавчі завдання (childdevelop), генератори ребусів, OR-кодів – ці новітні технології, із якими ознайомила вчитель-методист, мають стати помічниками в підготуванні до заняття української мови, що повинно відповідати всім вимогам до сучасного уроку.

Яскрава презентація А. М. Кайдаш містила багато скриншотів з особистих уроків учителя ліцею, що вдало унаочнило теоретичний виклад. Доступне пояснення, актуальна тема вебінару, цікавий матеріал викликали інтерес у слухачів і збагатили методичну скарбничку кожного з присутніх, а головне – слугували консультацією до проведення майбутньої стажувальної практики.

 

Доц. кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу Наталія Голуб

 

Прочитано 312 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative