Цікавою подією в житті здобувачів другого (магістерського) рівня став захід, проведений 28 червня 2022 року учителем-методистом Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради, професором Юрієм Івановичем Бондаренком.

Знаний в Україні науковець, автор низки монографій, навчальних посібників, публікацій у періодиці, досвідчений учитель-методист ліцею провів консультацію на тему «Структурно-стильовий аналіз літературних творів у старших класах профільної школи», яка сприяла поглибленню знань студентів із фахової дисципліни «Методика навчання української літератури в профільній школі», а також готувала студентів до стажувальної практики.

На заході були присутні студенти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) бакалаврського та магістерського рівнів, викладачі кафедри української мови, методики її навчання та перекладу – доценти Н. М. Пасік та Н. М. Голуб.

Професор Ю. І. Бондаренко презентував здобувачам монографію Л. Л. Неживої «Теорія і практика вивчення літературних напрямів українського письменства в школі» (2016), яка розкриває методичні аспекти вивчення літературних напрямів у профільній школі.

Консультація носила проблемний характер. Студенти мали можливість з’ясувати, які інноваційні методи та прийоми роботи використовує вчитель-методист, щоб досягти усвідомлення учнями ліцею багатьох літературознавчих понять, як навчити учнів старших класів профільної школи виконувати структурно-стильовий аналіз літературних творів, як мотивувати здобувачів до прочитання тексту тощо. Актуальна тема викликала багато запитань здобувачів, активне обговорення конкретних ситуацій, моделювання фрагментів уроків.

Захід засвідчив, що співпраця з учителями-практиками слугує вагомим чинником у підготовці майбутніх учителів-філологів.

 

Доценти кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу

Наталія Голуб, Надія Пасік

Прочитано 472 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative