Інтерактивна гостьова лекція доц. Т. Л. Хомич

для студентів спеціальності

014 Середня освіта (Українська мова і література) 

Потреби сучасного суспільства висувають нові вимоги до організації освітнього процесу у вищій школі. Підготовка майбутніх конкурентоспроможних учителів-філологів передбачає формування в них широкого спектру як загальних, так і фахових компетентностей системою формальної та неформальної освіти. Із метою оптимізації навчання й здобуття досвіду в професійній сфері 06 червня 2022 року здобувачі освітніх рівнів «магістр» та «бакалавр» ННІ філології, перекладу та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя прослухали гостьову лекцію «Стильові особливості використання неофемінітивної лексики: загальний огляд», яку прочитала Т. Л. Хомич, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. На лекції також були присутні студенти цього університету й викладачі кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя – професор Бондаренко А. І. та доценти Голуб Н. М. і Пасік Н. М.

Лекція поглибила знання магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) із загального мовознавства, історії сучасної української літературної мови, лінгвістичного аналізу тексту, продовжила формування загальних і фахових компетентностей здобувачів. Проблемний виклад порушеної актуальної теми супроводжувався цікавими прикладами, слушними міркуваннями Тетяни Леонідівни, а систематизована презентація сприяла організації пізнавальної діяльності студентів, спонукала до роздумів, запитань, стимулювала бажання до пошуку нової інформації, викликала позитивні емоції. Розгляд питань про причини виникнення й нормативність неофемінітивів, їх доречність у різних функційних стилях мови, синтагматичні зв’язки в реченнях викликали жвавий конструктивний діалог з аудиторією.

Зустріч завершилася щирими словами подяки за цікаву інтерактивну лекцію, окресленням перспектив на співпрацю між колективами викладачів та студентів обох ЗВО.

Доцент кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу Надія Пасік

Прочитано 315 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative