Підготовка здобувача магістерського рівня є важливим питанням ННІ філології, перекладу та журналістики. Саме тому професійні обрії майбутніх фахівців з української мови і літератури допомагають розширювати запрошені викладачі з інших ЗВО України.

Так, 03 червня 2022 р. професорка Рівненського гуманітарного університету Н. В. Романишина прочитала лекцію на тему «Реалізація інтегративної наскрізної лінії «Підприємливість і фінансова грамотність» засобами шкільного курсу української літератури» для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література). Вона вдало дібрала художні тексти відповідного змісту (драматургія Івана Карпенка-Карого), здійснила необхідні коментарі, накреслила процесуальні механізми, що розкривають закономірності формування в учнів названої компетентності. У такий спосіб навчальний предмет «Українська література» та особливості його викладання постали перед студентами в новому ракурсі, який полягає в тому, що існує значний потенціал вітчизняного мистецтва слова для розвитку в дітей внутрішніх властивостей, необхідних у таких галузях, як господарська діяльність та фінанси.

Лекція корисна саме тим, що дозволяє зрозуміти: українська література важлива не тільки як філологічна дисципліна, вона сприяє становленню цілісного світогляду школярів, широкого спектру їхніх психологічних якостей.

 

Доктор педагогічних наук, професор,

завідувач кафедри літератури, методики її навчання,

історії культури та журналістики Ю. І. Бондаренко

Прочитано 293 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative