24 серпня 2022 року на засіданні кафедри української мови, методики її навчання та перекладу ННІ філології, перекладу та журналістики відбувся захід для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія, галузь знань 03 Гуманітарні науки, присвячений популяризації академічної доброчесності.

Розпочала роботу методичного семінару завідувач кафедри доктор філологічних наук, професор Бойко Надія Іванівна, яка закцентувала увагу здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія на важливості вміння застосовувати теоретичні знання для розв’язання конкретних практичних завдань наукового дослідження; високому рівні опрацювання сучасних літературних джерел; обов’язковій наявності в дисертації  особистих поглядів, міркувань і рекомендацій; обґрунтуванні новизни, практичної цінності роботи; достатньому обсязі фактичного матеріалу; достовірності  результатів і обґрунтованості  висновків; культурі  цитування та відсутності  плагіату.

  Кандидат філологічних наук, доктор педагогічних наук, доцент Рудюк Тетяна Вікторівна зупинилася на конкретних питаннях, що стосуються принципів та фундаментальних цінностей академічної доброчесності, етики академічних взаємовідносин здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, дослідників української мови та літератури.

Захід був спрямований на засвоєння здобувачами основних норм, правил та принципів, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової діяльності. Учасники семінару дізналися про те, які існують види порушень академічної доброчесності та яку відповідальність покладено на науковців у разі виявлення фактів порушення. Після лекції усі присутні могли поставити запитання лекторці, на які отримали вичерпні відповіді.

Аспірантка 3 курсу кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу
Бойко Тетяна

Прочитано 343 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative