Наразі Ніжинський державний університет налагодив тісну співпрацю з учительством територіальних громад Чернігівщини та сусідніх областей. При цьому зв’язок двосторонній. Учителі мають змогу підвищити кваліфікацію на курсах університету, а з іншого – діляться досвідом під час зустрічей зі здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками. Важливо, мати тісні зв’язки з випускниками освітніх програм університету, які знаючи систему підготовки здобувачів із середини, надають дієві поради щодо підвищення якості надання освітніх послуг.

Так, 9 серпня на лекцію з «Теорії та методики навчання історії» був запрошений професіонал-практик, учитель Ніжинської ЗОШ I-III ст. 15, кандидат педагогічних наук Ярослав Крапивний. Він прочитав заняття на тему «Комунікативна культура сучасного вчителя», де висвітлив такі проблеми: поняття та елементи педагогічної майстерності, поняття «комунікативна культура вчителя», зміст та структура комунікативної культури вчителя, вербальна, невербальна та мережева комунікація, ключ порозуміння в комунікативній культурі. Провів тестування серед студентів на схильність до педагогічної професії та опитування Манфреда Форверга на контактність.

В кінці заняття здобувачі задали кілька запитань, які стосувалися питань як утримати дисципліну в аудиторії, налагодити контакт з учнями, вийти з різноманітних педагогічних ситуації. Пан Ярослав детально відповів на питання на основі власного педагогічного досвіду, життєвого оптимізму та гумору.

 

Олександр Желіба

Прочитано 411 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative